DSB kontroll av arbeidsbåter, fiskebåter og lasteskip

5. års kontroll av arbeidsbåter, fiskebåter og lastebåter under 15m.

DSB kontroll arbeidsbåt, fiskebåt og lastebåt

HAV elektor var bland det første bedriftene som ble akseptertav DSB, til kontroller av det elektriske anlegget om bord i mindre fiskefartøyog lasteskip under 15 meter. Vi har utført DSB elkontroll av fartøy siden ordningen ble innført i 2017.

Siden den gang har vi utført elkontroll på båter for flere selskaper slik som Lerøy, Tombre, Alsaksergruppen og andre redere.

Kort om DSB elkontroll

Redere er pålagt å gjennomføre kontroll av det elektriske anlegget hvert 5 år på fiskebåter og lasteskip under 15m.

Kontrollen utfører vi etter det rutiner som er fastlagt av Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredsakp (DSB). Under kontrollen blir alt av elektrisk utstyr på fartøyet sjekket. At kabler, sikringer og koblingsbokser er godkjente. Og at alt utstyr ombord er trygt å bruke. Skottgjennomføringer er forskriftsmessigt tettet. All dokumentasjoner for elektrisk utstyr er tilgjengelig og at om det er montert nytt utstyr så følger det også kravene til dokumentasjon og montering. Dersom vi avdekker feil, så avtaler vi retting av feilen. Når alt er i orden tar vi oss av innsendingen av papirene til DSB.

Vi tar på oss oppdrag, over helle landet,  med elkontroll av fartøy.

Kontakt oss på tlf 56 18 31 40 eller post@havelektro.no for bestilling av kontroll eller om du har noen spørsmål angående elkontroll på ditt fartøy

Mer om kontrollordningen kan du lese om på DSB sin side .

Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.