En enklere hverdag med Smarthus

En ting er sikkert, og det er at smarte hjem har kommet for å bli. Men hva innebærer det egentlig å ha et smarthus? Vi forteller deg det du trenger å vite og hvordan du skaffer deg det.

Bildet viser en taklampe ved sengen i et soverom

Hva er et smarthus?

Kort forklart består et smarthus av elektronikk og el-materiell som jobber sammen for å gjennomføre ulike oppgaver i boligen din – helt automatisk.

Med et smart hjem kan du blant annet styre varme og belysning med tidsinnstillinger og sensorer, eller skru på kaffetrakteren et kvarter før du står opp – med andre ord kan et smarthus tilpasses livet og hverdagen du ønsker.

Hvorfor installere smarthus?

Smarte hjem er ikke bare en forbigående trend, det er fremtiden. Det kan oppleves av mange som både kostbart og eksklusivt, noe som kan virke litt skummelt å begi seg ut på.

Det er derimot ikke så kostbart som du kanskje tror – du kan nemlig spare både tid og penger ved å ha smarthus. Ved å bruke strømnettet smartere gir det både miljøgevinster og lavere utgifter. Det beste av alt er at smarthus kan installeres i alle typer bolig!

Alle hjem kan bli smarte hjem!

Alle boligtyper kan få installert smarte løsninger, som både forenkler hverdagen og gjør livet mer komfortabelt. Dette trenger heldigvis ikke å være en omfattende prosess. Elektrikeren kan installere løsningene du ønsker trådløst med wifi, eller med kabel om det er lettere for din boligtype.

Du kan velge akkurat de funksjonene som passer din hverdag, og tilføre nye løsninger i eget tempo, ettersom behovet melder seg. Prisen vil variere etter ditt behov og hvilke funksjoner du velger i ditt smarte hjem.

 

«Du må ikke velge alt eller ingenting for å ha smarthus»

Hvordan ta i bruk smarthus?

Start med det grunnleggende – kartlegg områdene i hjemmet ditt der behovet er størst. Behovet kan variere for alle, men generelt kan det å investere i smartpaneler for varme, belysning og sikkerhet være et godt sted å starte – og et godt stykke på veien til et velfungerende smarthus!

----------  Les også om 5 grep for en lavere strømregning!  ----------

Full kontroll med CTM Lyng

mTouch Home er et totalkonsept for nybygg og rehabilitering som ivaretar alle nødvendige funksjoner. Systemet gir brukeren full kontroll innenfor komfort, strømsparing, sikkerhet og trygghet. Brukervennlighet og fleksibilitet er nøkkelord ved utvikling og produksjon av mTouch Home-systemet.

Alle produktene snakker sammen og kan enkelt styres via sparebryter eller app. Systemet kan også varsle om alarmer fra blant annet komfyrvakt og vannstopp til andre systemer.

mTouch Home-systemet er bygget opp slik at man enkelt kan legge til eller fjerne produkter og funksjoner når som helst – eksempelvis når behov eller livssituasjon endrer seg.

Systemet har overordnede smarthusfunksjoner, som Hjemme, Ute, Borte, Natt og Dag. Sparebryteren kan enkelt programmeres til å styre blant annet sikkerhetsstikk og vann med samme tastetrykk som lys og varme. Panelet kan monteres hvor som helst i boligen, og har en rekkevidde på opptil 30m.

Norges beste garanti!

Vi i CTM Lyng utvikler og produserer alle våre produkter selv, og er svært opptatt av å gi våre kunder kvalitet i alle ledd.

7 års garanti gjelder alle produkter med «av/på»-funksjon. Noen eksempler er termostater, komfyrvakter og bevegelsesfølere (uten «dim»-funksjon).

Velg mellom flere farger tilpasset ditt hjem

mTouch Home-systemet er en moderne produktserie med stilig design i 5 valgfrie farger: Hvit, Aluminium, Svart, Svart Matt og Beige. Folk flest har ulike preferanser når det kommer til design av hjemmet sitt. De ulike fargene på produktene gjør det lettere for deg å velge noe som passer sømløst inn i ditt interiør – uansett stil.

Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.