Vurderer du å kjøpe elbil?

Elektrikere fra Elkonor monterer nå hjemmeladere til elbil over hele landet på vegne av de største bilforhandlerne.

Bildet viser en elbillader med elbil til lading

I løpet av de neste årene vil det bli solgt flere hundre tusen elbiler i Norge. De fleste som kjøper elbil har behov for lader hjemme. Nå har flere av landets største bilforhandlere valgt å inngå en rammeavtale med DEFA og Elkonor på montering av hjemmeladere.

Elkonor har spesialister på montering av hjemmelader over hele landet. Derfor er vi en god samarbeidspartner for landsdekkende bilforhandlere. Våre installatører monterer elbilladere i norske hjem og borettslag hver eneste dag og har stor ekspertise på feltet. Vi har stor forståelse for de mange ulike behovene som finnes der ute. Installatørene er en god diskusjonspartner når det kommer til behov, bruk, opplæring og plassering av ladestasjonen. Dersom noe skulle oppstå med laderen etter montering, er vi raskt ute med bistand.

Hvorfor installere hjemmelader?

Ladekabelen som følger med bilen er ment som en portabel ladestasjon, og ved daglig bruk vil det bli slitasje på både kabelen og stikkontaktene den er koblet til. Det er både sikrere og mer effektivt å installere hjemmelader. En ladestasjon vil lade bilen inntil 60 % raskere. Den sørger for stabil lading som er tilpasset alle belastningene i det elektriske anlegget. Bilen vil derfor lade med den hastigheten den klarer å motta strøm.

Hjemmeladeren må installeres av en autorisert elektriker. Ladestasjonen får en dedikert kurs og blir montert med jordfeilbeskyttelse, overspenningsvern og jordingsforbindelse. Boksen sørger også for at ladingen til enhver tid er under overvåkning. Vi monterer også ladeboksen slik at den skal være lett tilgjengelig for ladeuttaket på bilen din. Den kan monteres i garasjen, på hus- eller garasjevegg eller utendørs på søyle med tak over.

Her kan du lese alt du trenger å vite om hjemmelader for elbil.

Fra 1 januar 2018 gjelder det nye regler for sameier over hele landet som fører til at de må legge til rette for lading av elbiler og hybridbiler.  Etter lovendringen kan du ikke lenger nektes lading i sameier dersom det ikke finnes en meget god grunn.

Det går mot nytt lovforslag for elbileier i borettslag som skal gi beboere i borettslag rett til å sette opp ladepunkt for elbil.

Les mer om montering av ladestystem i sameie.

Ta kontakt med din Elkonor-elektriker for montering av hjemmelader.

Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.