Elbillading

Bildet viser en elbil som lader med en hjemmelader

Det er ingen tvil om at det over tid lønner seg å kjøre elektrisk, både for miljøet og lommeboka. Når du kjøper elbil anbefales det at du monterer en hjemmelader slik at du er sikret en fulladet bil hver eneste dag.

Vi har hjemmeladere fra en rekke anerkjente produsenter

Det er en rekke gode produsenter av ladestasjoner på markedet, og det blir stadig flere. Dreiningen nå går mot smarte elbilladere som lader både raskere og mer effektivt. Flere produsenter har også fokusert på å få ned størrelsen på laderen slik at du står helt fritt i forhold til plassering.

Elkonors elektrikere monterer elbilladere hver eneste dag og kjenner produsentene av de mest populære laderne. Snakk med oss om valg av lader, pris og montering.

Stadig flere velger smartlader

Det finnes i dag hovedsakelig to typer ladere – smarte og enkle ladebokser. Smarte ladere er koblet opp mot nett og gir dermed en rekke tilleggsfunsjoner som raskere lading, tidsstyring og lastbalansering. Med lastbalansering kobler laderen seg på ledig effekt til enhver tid. Det betyr at når boligen har behov for å bruke strøm til andre ting, går det mindre strøm til elbilladeren. Når alle sover på natten, er det mye ledig strøm som dermed går rett ut i bilen slik at den lades raskere. Smartladeren kan også tidsstyres slik at du bestemmer når bilen skal lades, for eksempel om natten når strømprisen er lavest. Smarte ladere kan også kobles mot tjenester som siker lading til lavest mulig pris ved å automatisk justere ladeeffekten etter strømprisen. Tibber er blant leverandørene av en slik tjeneste.

Hvilken elbillader passer min bil?

Alle nyere elbiler, hybridbiler og ladestasjoner produseres med det som kalles en Type 2-kontakt som standard. Type er betegnelsen som brukes på støpslene til ladeboksene. Eldre biler har såkalt Type 1. Hvor raskt bilen lader avhenger av spenningen i strømnettet, ladestasjonens kW, hvilken kontakt du bruker og hvor mye strøm bilen støtter. Dersom du ønsker maksimal effekt må du ha Type 2 med 3-fas ladekabel på 32 ampere.

Hva koster elbillader hjemme?

En hjemmelader må installeres av en elektriker. Pris på ferdig montert ladestasjon varierer med blant annet hvilken type boks du velger, og om du skal ha med fastmontert ladekabel eller ikke og hvor langt unna strømnettet laderen skal monteres. En fastmontert ladekabel gjør ladingen enklere, og du slipper å ta ladekabelen inn og ut av bilen hver gang du skal lade.

Kan man hurtiglade hjemme?

Utviklingen innen hjemmeladere går raskt, og de nyeste smartladerne lader i dag 10x raskere enn en ordinær strømkontakt. Det viktigste med en hjemmelader er ikke alltid tempo på lading, men muligheten til å justere effekten på ladingen etter tid på døgnet, strømforbruket generelt i boligen og ikke minst, strømprisen. I løpet av en natt vil du alltid ha 100 % fulladet bil.

Våre produsenter av hjemmeladere

Når du bestiller fra Elkonors elektrikere får du alltid komplett pris på ladeboks inkludert montering. Vi leverer ladebokser fra en rekke anerkjente produsenter:

Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.