Elsikkerhet

Bildet viser en smartløsning til stikkontakter på kjøkkenbenken

Et trygt hjem starter innenifra. Med enkle grep kan du gjøre boligen din sikrere og tryggere – brannvarslere, komfyrvakt og et oppdatert elektrisk anlegg er et godt sted å starte.

Løsningene som gjør boligen tryggere

Det er en rekke ting du selv kan gjøre for å få en tryggere hverdag i hjemmet ditt. Med tanke på brann kan du for eksempel unngå skjøteledninger, eller ikke lade løse gjenstander uten tilsyn. Andre sikkerhetstiltak kan være å installere seriekoblede røykvarslere, jordfeilbryter i sikringsskapet, eller en komfyrvakt. Komfyren er nemlig hjemmets største brannkilde.

Hva er en komfyrvakt?

En komfyrvakt overvåker kokeplatene og utløser en alarm hvis den oppdager fare for brann. Sensoren plasseres i nærheten av kokeplatene, og bryteren monteres bak komfyren eller i sikringsskapet. Hvis alarmen går uten at den blir slått av, vil bryteren automatisk kutte strømmen til komfyren.

En komfyrvakt overvåker kokeplatene og utløser en alarm hvis den oppdager fare for brann

Elsjekk eller elkontroll?

Et annet tiltak kan være å ta en elsjekk. Det finnes ingen regel for hvor ofte det elektriske anlegget burde kontrolleres, men det skader aldri å ta en sjekk for å være på den sikre siden. Under elsjekken vil en elektriker se over sikringsskap, kabler, kontakter og termostater for å se etter større avvik. Hvis du vil være enda mer på den sikre siden kan du bestille en elkontroll. Da vil en sertifisert elektriker ta en større gjennomgang av hele det elektriske anlegget inkludert løse gjenstander som hvitevarer, kjøkkenapparater og belysning.

I Elkonor er vi svært opptatt av sikkerhet i vårt fag. Kontakt en elektriker for å vite mer om hvordan du kan gjøre hjemmet ditt tryggere.

Ved å klikke “Godta”, godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstednavigasjon, analysere nettstedbruk og bistå i vår markedsføringsinnsats. Se vår Personvernerklæring for mer informasjon.